Yemen: ABD ve İngiltere’nin Saldırganlığı Cezasız Kalmayacak

Yemen: ABD ve İngiltere’nin Saldırganlığı Cezasız Kalmayacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD ve İngiltere’nin sabah saldırısına verdiği tepkiyi vurgulayarak, Sana’nın İsrail gemilerinin hareketini engellemeye devam edeceğini vurguladı.

Habere göre, Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, Amerikan koalisyonunun ülkedeki saldırganlığına ilişkin, “Yemen’i ve egemenliğini savunmak için tehdit kaynaklarını ve karada ve denizdeki tüm düşman hedeflerini hedef almaktan çekinmeyeceğiz.” dedi.

Sana’nın bu saldırılara karşılık verme hakkına ilişkin ise “Silahlı kuvvetlerimizin, Yemen’i ve egemenliğini savunmak için tehdit kaynaklarını ve karada ve denizdeki tüm düşman düşman hedeflerini hedef almaktan çekinmeyeceğini” vurguladı.

Tuğgeneral Yahya Seri, Bu canice saldırının tüm sorumluluğunun Amerikan ve İngiliz düşmanlarına ait olduğunu vurgulayarak, bu barbar saldırıların Yemen’i mazlum Filistin halkını desteklemekten caydıramayacağını kaydetti.

Yemen ordusunun Kızıldeniz’de İsrail gemilerine ve Amerikan kuvvetlerine yönelik operasyonlarına yanıt olarak bu sabah ABD ve İngiltere, uçak, gemi ve denizaltılarla Yemen’de 12’den fazla yeri hedef aldı. Ensarullah da bu saldırılara Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb’deki düşmana balistik füzeler ateşleyerek karşılık verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − thirteen =