ABD ve İngiltere Yemen’in Batısına Saldırdı

ABD ve İngiltere Yemen’in Batısına Saldırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen haber kanalı, ABD ve İngiltere’nin yeni bir eylemle Yemen’in batısındaki bir bölgeye saldırdığını bildirdi.

Habere göre, El-Mesire kanalı bu akşam ABD ve İngiltere’nin Yemen’in batısına yönelik yenilenen saldırısını duyurdu.

Yemenli bu kanal, Amerika ve İngiltere’nin iki hava saldırısıyla yeni bir saldırıyla Hudeyde (batı Yemen) kentindeki “El-Jabbana” bölgesini hedef aldığını bildirdi.

Yemen medyası, bu saldırının hasar miktarı ve olası kayıplar hakkında daha fazla ayrıntı yayınlamadı. Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri ise bu habere henüz bir tepki vermedi, ne yalanladı ne de doğruladı.

ABD ve İngiltere daha önce de benzer bir eylemle Yemen ordusunun ülkenin farklı yerlerindeki mevzilerine saldırmıştı ve Yemen silahlı kuvvetleri bu saldırılara Amerikan gemilerine saldırarak karşılık vermişti.

Amerikan ve İngilizlerin Yemen’e yönelik saldırıları, Yemen ordusunun Filistin halkına destek amacıyla İsrail gemilerinin Bab el-Mendeb Boğazı ve Kızıldeniz’den geçişine izin vermemesi üzerine başladı.

Yemen Ensarullah hareketinin sözcüsü Muhammed Abdulselam bugün (Cuma) Reuters haber ajansına verdiği röportajda, Yemen’in ABD saldırılarına tepkisinin devam edeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − 10 =