Yemen Halkının Feryadı: “Amerika Terörün Anasıdır”

Yemen Halkının Feryadı: “Amerika Terörün Anasıdır”

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen halkı, bugün 19 Ocak Cuma günü birkaç haftadır cuma günleri sokaklara dökülerek, “Filistin’in yanındayız ve Amerika terörün anasıdır” sloganlarıyla Amerikan koalisyonunun eylemlerini protesto ediyorlar.

Habere göre, Yemen halkı, bu açıklamasında İslam milletlerinden ve Arap ülkelerinden, İsrail işgaline suç ortağı olan rejimlerin dayattığı korku ve sessizlik duvarını kırmalarını, Amerikan ve İsrail mallarına ve desteklerine uygulanan ekonomik ambargonun kapsamının genişletilmesini istedi.

Yemen ordusunun Kızıldeniz’deki İsrail gemilerine ve Amerikan kuvvetlerine yönelik operasyonlarına yanıt olarak ABD ve İngiltere, Yemen’de 12’den fazla yeri hedef aldı. Bu saldırının hemen ardından Yemen’in Ensarullah güçleri, Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb’deki düşmana balistik füze fırlattıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta 12 Ekim Cuma günü büyük bir yürüyüşe katılan Yemen halkı, Amerikan koalisyonunun ülkelerine yönelik saldırılarını kınadı ve “Vaat Edilen Zafer ve Kutsal Cihad” sloganıyla Filistin halkına desteğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 2 =