YouTube, Suudi Arabistan’ın İsteğini Kabul Etti

YouTube, Suudi Arabistan’ın İsteğini Kabul Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; YouTube’un sahibi, Suudi Arabistan’ın değerleriyle çelişen reklamların yayınlanmasını durdurma talebini kabul etti ve şirket sözcüsü, toplulukları desteklemenin bu sosyal ağın ana önceliği olduğunu kabul etti.

Habere göre, YouTube şirketi bir bildiri yayınlayarak aniden ortaya çıkan ve bu sosyal ağın politikalarına aykırı reklamların kesinlikle kabul edilemez olduğunu açıklamış; Bu nedenle, kötü niyetli tarafların ağ politikalarımızı ihlal etmelerini önlemek için bazı acil önlemler alındığını bildirdi.

Şirket açıklamasına şöyle devam etti: Bu reklamlar kaldırılmış ve sorumlularının hesapları da kapatılmıştır; Aynı zamanda başka çözümler üzerinde de çalışıyoruz. YouTube’da daha önce kötüye kullanım için hedeflenen belirli reklam biçimleri için geçici kısıtlamalar uygulanmaktadır.

Daha önce Suudi Görsel-İşitsel Medya (GCAM) Genel Müdürlüğü ve İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu (CITC), YouTube’a ortak bir bildiri göndererek, ülkenin değer ve ilkelerini ihlal eden içeriğin kaldırılmasını talep etmişti.

Suudi yetkililerin dini ve toplumsal değerleri ihlal eden içeriklerin YouTube’a kaldırılması talebinin, Suudi vatandaşlarının talepleri sonucu yapıldığı söyleniyor. Bu ülkenin insanları, Suudi Arabistan’da bu siteyi engelleyerek yetkililerden çocukları korumak için ulusal görevlerini yapmalarını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + six =