Yenilginin dışa vurmuşluğu…Bir birine girdiler!

Yenilginin dışa vurmuşluğu…Bir birine girdiler!

Yeryüzünde bozgunculuk yaratmakla ve kendilerine gönderilen peygambere ihanet edip, onları katleden Yahudiler, günümüzde de aynı icraatlarını sürdürüyorlar. Katledecek peygamberler yok ancak varlıkları cinayet işlemekle bilinen bu topluluk, işgal ettiği günden bu yana Filistin’de cinayetlerini aralıksız sürdürüyor. Son Gazze saldırısıyla birlikte dünya kamuoyunda istedikleri desteği alamayan ve binlerce masum insanları katletmelerine rağmen bir başarı elde edemeyen Siyonist rejim bir birine girdiler.

Katiller ama korkaklar…Güç ellerinde olduğunda zalim, karşılarında boyun eğmeyen bir topluluk gördüklerinde de korkak olurlar ve başarısız olunca da bir birini suçlarlar ve hatta tehdit ederler. İşte böyle bir olay Siyonist rejimin haftalık toplantısında yaşandı.

Terör rejimi İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben Gvir’in bir birine girdiği, Halevi’nin “Beni tehdit etmeyin” diye bağırdığı öğrenildi.

İsrail Kanal 12 televizyonunun haberine göre, olay, İsrail rejminin yaptığı haftalık toplantı sırasında, İsrail askerlerinin bir hafta önce Cenin’de bir caminin mihrabının önündeki mikrofonu alarak Yahudi duası okumasının gündeme gelmesi üzerine yaşandı.

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, toplantı sırasında askerleri, “Bu nasıl mümkün olabilir? Bir sineği file çevirdiniz, manşetlere çıktınız. Bu, askerlerin canını acıtıyor” sözleriyle savundu. İsrail ordusunun güney bölgesi komutanı Eliezer Toledano, “Bu bizim sorumluluğumuz ve sadece bizim yetkimizdir” yanıtını verirken, Ben Gvir tekrar “Evet, evet, sizin yetkinizi ve sorumluluğunuzu zaten duyduk” diye karşılık verdi.

“Beni tehdit etmeyin”

Tartışmaya müdahale ederek, “Yeter, cevabını aldık” diyen Başbakan Binyamin Netanyahu’nun toplantıdan ayrılması sonrası tartışma yeniden başladı. Ben Gvir, “(Askerleri) Kovarlarsa vay halinize” derken, bu kez de Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, “Beni tehdit etmeyin, İsrail ordusundaki değerlerimin ne olduğuna ben karar veririm” diyerek karşılık verdi.

Bakan Ben-Gvir ise “Sizi tehdit etmiyorum, kabine üyesi olarak bu prosedürü eleştireceğim” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bakanı Yifat Shasha-Biton’un da tartışmaya katılarak Ben Gvir’e hitaben “Onları sürekli eleştirmeyi bırakın” demesi üzerine Ben Gvir, “Askerler zarar gördüğünde eleştiri yapmama izin var. Bu benim görevim” cevabını verdi.

 Halevi de tartışmaya müdahale ederek, “Ben ordu komutanıyım ve askerlerin ahlaki ve mesleki kurallarını ben belirleyeceğim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =