Yeniden Fransız Polisi ve Protestocular Arasında Çatışmalar Yaşandı

Yeniden Fransız Polisi ve Protestocular Arasında Çatışmalar Yaşandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Fransız polisi ile protestocular arasında “kapsamlı güvenlik” yasasına karşı çatışmalar yaşandığını bildirdi.Protestocular art arda ikinci hafta Paris sokaklarına çıktı.

Fransız yetkililer, Kapsamlı Güvenlik Yasası’nın 24. Maddesini geçen Cumartesi günkü çatışmalar sonrasında gözden geçirmeyi planladıklarını söylediler.

Senato tarafından onaylanmayı bekleyen yeni güvenlik yasası, kolluk kuvvetlerinin görüntülerinin yayınlanmasını suç sayıyor ve para cezası ve hapis cezası içeriyor.

Sivil gruplar ve medya mensupları, hareketin basın özgürlüğünü engelleyeceğinden ve polis şiddetinin açığa çıkmasına ve cezalandırılmamasına izin vereceğinden endişe duyuyor. Son zamanlarda, sosyal medyada Paris polisinin siyah bir vatandaşı dövdüğü bir video yayınlandı. Videoya tepki gösteren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cuma günü “bundan utanıyoruz” dedi.

Yeni tasarının 24. maddesi polis güçlerinin görüntülerinin yayınlanmasını suç sayıyor ve suçlu bulunan herkes bir yıla kadar hapis ve 45 bin avro para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Eleştirmenler, yasanın belirsiz olacağından korktukları için yasayı otoriter olarak adlandırdılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − five =