Yeni Yılda Gazze Nüfusunun Dörtte Biri Ölebilir!

Yeni Yılda Gazze Nüfusunun Dörtte Biri Ölebilir!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Britanya Edinburgh Üniversitesi Profesörü Devi Sridhar, Gazze Şeridi’ndeki insani krizin devam etmesi halinde gelecek yıl Gazze nüfusundan yaklaşık 500 bin kişinin bulaşıcı hastalıklar nedeniyle öleceğini yazdı.

Habere göre, Edinburgh Üniversitesi’nden bir profesör, Gazze Şeridi’ndeki mevcut insani krizin sonuçlarına ilişkin Guardian gazetesinde yayımlanan haberde, Gazze Şeridi’ndeki pek çok sivilin Sadece kurşunlarla değil sağlık ve hijyen sorunlarıyla da öldürülüyorlar.

Bu İngiliz üniversite profesörü şunları söyledi: İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, sivillerin yanı sıra çok sayıda gazeteci ve BM çalışanının ölümü nedeniyle son otuz yılın tarihteki en kanlı çatışması olarak kayıtlara geçti.

Gazze’de her gün 160 çocuk öldürülüyor ve bu, modern tarihin çocuklar açısından en kanlı çatışması ve bu sayı Suriye, Afganistan ve Ukrayna’daki sivil kayıplarından çok daha fazladır.

Gazze’deki yaklaşık iki milyon insanın nüfusuna atıfta bulunarak şunları yazdı: Hiçbir değişiklik yapılmazsa, gelecek yıl dünya, Gazze nüfusunun yaklaşık dörtte biri olan yaklaşık yarım milyon insanın ölümüyle karşılaşacak.

Bu arada Gazze, 2023 yılını 7 Ekim’de başlayan yıkıcı bir savaşla noktaladı ve 31 Aralık Pazar günü itibarıyla şehit sayısı 21.822 şehit, 56.451 yaralı olarak açıklandı. Bu arada Filistin Sağlık Bakanlığı en az 7 bin Filistinlinin hâlâ enkaz altında olduğunu duyurdu.

Daha önce Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü, çeşitli bulaşıcı ve bulaşıcı hastalıklar nedeniyle Gazze’de on binlerce insanın hayatının risk altında olduğunu açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 4 =