Yemenli Yetkili: Sanaa Havaalanı Kapatıldığı Günden Her Gün 25 Hasta Ölüyor

Yemenli Yetkili: Sanaa Havaalanı Kapatıldığı Günden Her Gün 25 Hasta Ölüyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen’in başkenti Sanaa Uluslararası Havalimanı’nın direktörü Khalid al-Shaif, Suudi koalisyonunun Yemen’e hava ablukası nedeniyle bu havalimanının kapatılmasının her gün 25 Yemenli hastanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu açıkladı.

Khalid al-Shaif, Yemen’in Al-Masira ağına verdiği demeçte, “Uluslararası toplum, tıbbi bir köprü inşa etme ve ilaç ve tıbbi ekipman ithal etme veya yurt dışına hasta taşıma konusunda ciddi değil.”

“Tedavi için Ürdün’e sevk edilen 30 Yemenli bile yedi ay önce Yemen’e dönemedi” dedi.

Yemenli yetkili, 30.000’den fazla Yemenli vatandaşın hala tıbbi bir köprü inşaatı ve yurtdışına nakil ve tedavinin devamı için bekleme listesinde olduğunu çünkü 350.000’den fazla Yemen vatandaşının kronik bir hastalığı olduğunu ve Yemen’de kuşatma altında tedavi edilemeyeceğini söyledi. Suudi koalisyonun ablukası nedeni ile her gün bu hastaların 25’inden fazlası ölüyor.

Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi geçen Şubat ayında bir insani tıbbi köprü geçişi inşa etmek için bir anlaşma duyurmuştu; Ancak o zamandan beri çok az Yemenli hasta Yemen dışında tedaviye devam edebildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 14 =