Yemenli Yetkili: Kuşatılamayacağımızı Kanıtladık

Yemenli Yetkili: Kuşatılamayacağımızı Kanıtladık

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Sana hükümetinin müzakere ekibinin üst düzey bir üyesi Hamid Asim, Amerikan ve İngiliz koalisyonunun bugünkü saldırısını yararsız olarak nitelendirdi ve Yemen’in kuşatılamayacağını söyledi.

Habere göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin müzakere ekibinin bir üyesi olan Hamid Asim, bugün Amerikan ve İngiliz koalisyonunun büyük saldırısına yanıt olarak şunları söyledi: Yemen’de bu sabah 2015’ten bu yana bombardıman altında olan aynı bölgelerin hedef alındığı belirtildi.

El Meyadin’e verdiği röportajda bugünkü saldırıların önemsiz merkezleri hedef aldığını belirtti. Şunları ekledi: “Son saldırılar ABD ve İngiltere’nin istihbarat başarısızlığının bir işaretiydi, saldırılar Suudilerin bilgilerine dayanılarak gerçekleştirildi.”

Hamid Asım, şunları ekledi: “Bizi kuşatmanın mümkün olmadığını kanıtladık ve Kızıldeniz’de oluşan darboğaz karşılığında Aden Körfezi’ndeki operasyonlarımızı geliştirebiliriz.” dedi.

Bu Yemenli müzakereci aynı zamanda ABD’nin Sana’a saldırılarını durdurma önerisine de değindi ve Sana’ya tazminat ödemenin yanı sıra saldırıları durdurmasının teklif edildiğini, kuşatmanın kaldırılacağını ve maaşların ödeneceğini söyledi.

Hamid Asım şunları ekledi: “Sanaa bu önerileri kabul etmedi, direniş eksenini desteklemeye devam edeceğiz, korkutma ve cesaretlendirme bizi etkilemeyecektir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 19 =