YEMEN’Lİ ANSARULLAH : SON ZAFERLER SUUDİ KOALİSYONUNA GÖLGE DÜŞÜRDÜ

YEMEN’Lİ ANSARULLAH : SON ZAFERLER SUUDİ KOALİSYONUNA GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemenli Ansarullah yetkilisi, ülkenin askeri ve popüler halk komitelerinin son zaferlerinin Suudi Koalisyonunun kafasını karıştırdığını vurguladı.

El Mayadeen’in aktardığı uluslararası genç gazeteciler kulübü grubuna göre, Yemen Ansarullah hareketi siyasi bir üyesi olan Ali el-Qahoum, Uluslararası Genç Gazeteciler Grubu’na göre el-Mayadin’den alıntı yaparak, ülke ordusunun ve halk komitelerinin son zaferlerinin Suudi koalisyonuna gölge düşürdüğunu vurguladı.

Ali el-Qahoum şöyle bir tweet attı: “Yemenlilerin zaferleri Suudi koalisyonunu utandırdı ve tüm planlarını alt üst etti.”

Al-Qahoum şunları ekledi: “Yemenlilerin cesareti, zaferleri ve caydırıcılık güçleri ve füze ve insansız hava aracı saldırıları, saldırgan ABD-Suudi-Emirati koalisyonu ülkelerini şaşkına çevirdi ve tüm sömürgeci planlarını ve şeytani komplolarını yendi. Bugün, Suudilerin Ma’rib vilayetinde ve Beyrut’a kadar olan sınırlarda onurlu bir şekilde yenilgi çığlıklarından ve çığlıklarından daha yüksek bir ses yoktur.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu yaklaşık yedi yıldır Yemen’i işgal etti ve bu koalisyon bölgelerini işgal etti.

Suudi Arabistan, amansız saldırılarının hedefi haline getiren Yemen’de ateşkesi kabul ettiğini iddia ediyor öte yandan Yemen’in Ulusal Kurtarma Hükümetindeki yetkililer, Suudi koalisyonu Yemen’e karşı savaşı durdurup ablukayı sona erdirene kadar ateşkes önermenin faydasız olduğunu yineledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =