Yemen’in Kuzeyine Suudi Topçu Birliği Saldırdı

Yemen’in Kuzeyine Suudi Topçu Birliği Saldırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi Arabistan, Yemen’in kuzeyindeki Saada vilayetindeki sınır bölgelerini topçu atışlarıyla hedef aldı.

Suudi Arabistan, Yemen’in kuzeyinde yer alan Saada vilayetinin batısındaki sınır kenti Şada’nın çeşitli bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladı. Suudi koalisyonu, topçu saldırısıyla Saada’daki Şada sınır kentinin çeşitli bölgelerini hedef aldı.

Bu Suudi topçu saldırısına karşı Yemen silahlı kuvvetlerinin Yemen’in doğusundaki Hazrat Mut eyaletinin Al-Dhaba limanında insansız hava aracıyla operasyon düzenleyerek Yemen petrolünün kaçakçılığını ve yağmalanmasını engelleyerek cevap verdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri yaptığı açıklamada, Al-Dabbah limanında (Doğu Yemen) gerçekleştirilen insansız hava aracı operasyonunun yağma ve petrol kaçakçılığını önlemeye yönelik küçük bir uyarı olduğunu açıkladı.

Yahya Seri, Yemen’de ateşkesin uzatılmasının tüm devlet çalışanlarının maaşlarının ödenmesine, petrol ve gaz gemilerinin ve ticari malların Hudeyde limanına sorunsuz girişine ve ticari uçuşların önünde engel olmamasına bağlı olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 5 =