YEMEN’E KARŞI SUUDİ-ABD SAVAŞINDA ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARIN AYRINTILI İSTATİSTİKLERİ

YEMEN’E KARŞI SUUDİ-ABD SAVAŞINDA ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARIN AYRINTILI  İSTATİSTİKLERİ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bir insan hakları örgütü, Suudi-Amerikan koalisyonunun saldırıları sonucunda öldürülen veya yaralanan Yemenli çocukların sayısına ilişkin istatistikler yayınladı.

Çocuk ve kadın haklarını destekleyen Yemenli örgüt “İntisaf”, Suudi koalisyonunun saldırıları ve Yemen kuşatması sonucunda Yemenli çocukların içinde bulunduğu feci duruma ilişkin bir rapor yayınladı.

Al-Masira’ya göre, örgüt şunları duyurdu: Suudi-Amerikan koalisyonunun Mart 2015’te Yemen’i işgalinin başlangıcından Kasım 2021’e kadar 3.825’ten fazla çocuk şehit oldu ve 4.157 çocuk yaralandı. Saldırgan koalisyon saldırıları sonucu engelli çocuk sayısı 5.559’dur. Koalisyon saldırılarının başlangıcından bu yana 71.000 çocuğa tümör (kanser) teşhisi konuldu ve bu sayı her yıl 9.000’e kadar artıyor.

Her gün üç milyondan fazla çocuk yetersiz besleniyor ve 300’den fazla çocuk yetersiz beslenmeden ölüyor.
3.000’den fazla çocuğun doğuştan anomalileri var ve 3.000’den fazla çocuğun Yemen dışında açık kalp ameliyatına ihtiyacı var. Suudi Arabistan ve ABD, Sanaa Uluslararası Havalimanı’nı kapatarak, kronik hastalığı olan 30.000’den fazla çocuğun yurtdışına seyahat etmesini engelledi.

Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri tarafından desteklenen ve Birleşmiş Milletler’in desteğiyle bir Arap koalisyonunun başında, 26 Nisan 2015’ten bu yana Yemen’e yönelik bir askeri saldırı ve kara, hava ve deniz ablukası başlattı. istifa eden Yemen cumhurbaşkanını tekrar iktidara getirme girişimi.

Bu askeri saldırganlık Suudi koalisyonunun hiçbir amacına ulaşmadı ve sadece binlerce Yemenlinin öldürülmesi ve yaralanması, milyonlarca insanın yerinden edilmesi, Ülkenin altyapısına verilen hasara kıtlık, kıtlık ve bulaşıcı hastalıkların yayılması sebep oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 3 =