Yemen’e Barış Ve İstikrar Getirecek “Marb Girişimi”

Yemen’e Barış Ve İstikrar Getirecek “Marb Girişimi”

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemenli yetkililer ve aşiret büyükleri, gerçek barışı sağlamanın tek yolunun Yemenli yetkililer ve aşiret büyükleri, Yemen Dini Lideri’nin Ma’rib vilayetiyle ilgili girişimini memnuniyetle karşılayarak, uluslararası toplumun plana kayıtsız kalmasının Yemen için barış ve istikrar istemediklerinin bir işareti olduğunu vurguladı.
Suudi koalisyonunun ve uluslararası toplumun bu girişimi görmezden gelmesinin Yemen’de istikrar istemedikleri anlamına geldiğini vurguladılar.
Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere heyeti başkanı ve Yemen Ensarullah hareketinin sözcüsü Mohammed Abdul Salam, geçtiğimiz günlerde Umman’dan bir heyetin Sana’yı ziyaret edeceğini duyurdu.

Yemen’in başkenti Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, Ensar el-İslam lideri Abdul Malik Bedruddin el-Husi’nin talebi üzerine Ma’rib ilinde, Ma’rib’deki insani durumun öncelikli olduğu pratik bir girişim başlattı. Abdul Salam, Abdul Malik al-Houthi’nin Umman heyeti aracılığıyla insani dava ile eş zamanlı olarak uygulanmak üzere adil ve adil bir girişim sunduğunu ve bu girişimin ilk etapta olduğunu söyledi.

Yemen Parlamentosu Başkan Yardımcısı Abdul Salam Hashul Al-Masira ile yaptığı röportajda, Marb Girişimini Yemen krizini ve ülkede kapsamlı barışı çözmek için gerçek ve pratik bir yaklaşım olarak nitelendirdi. Yemen’de barış konusunda ABD ve Suudi Arabistan’ın yanlış yönelimlerini ortaya çıkardı” dedi. Marb Girişimi, şu anda Marb’da ve Yemen’in diğer işgal altındaki bölgelerinde olduğu gibi, ülkenin zenginliğine yönelik hiçbir baskının veya hırsızlığın olmayacağını garanti ediyor. Marb ilindeki aşiret liderleri de Yemen liderinin girişimini gerçek barış için doğru çözüm olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − two =