Yemen’den Bir İngiliz Gemisine Füze Saldırısı

Yemen’den Bir İngiliz Gemisine Füze Saldırısı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, Aden Körfezi’nde İngiliz gemisi LYCAVITOS’a füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Habere göre, Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, Aden Körfezi’nde bir İngiliz gemisinin hedef alındığını duyuran bir açıklama yaptı.

Tuğgeneral Yahya Seri, yaptığı video açıklamasında şöyle duyurdu: Ezilen Filistin milletinin desteği ve Gazze Şeridi’ndeki kararlı kardeşlerimizin desteği doğrultusunda, Yemen Ordusu Donanması, Lycavitos adlı İngiliz gemisini seyir halindeyken bu gemi doğrudan uygun füzelerle hedef alındı.

Şöyle ekledi: Yüce Allah’ın yardımıyla Yemen silahlı kuvvetleri, saldırılar sona erene ve Filistin’e yönelik abluka kaldırılana kadar İsrail gemilerinin veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden Kızıl ve Umman denizlerindeki gemilerin geçişini engellemeye devam edecektir.

Yahya Seri şunları vurguladı: Yemen silahlı kuvvetleri, ABD ve İngiltere’nin saldırganlığına yanıt olarak daha fazla önlem alıyor ve sevgili Yemen’in meşru savunma hakkı çerçevesinde Filistin halkına destek yönünde pratik bir pozisyona vurgu yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 3 =