Yemen’den Avustralya’a Hizbullah Tepkisi

Yemen’den Avustralya’a Hizbullah Tepkisi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Avustralya hükümetinin Hizbullah’ı terör örgütü olarak görme çağrısına yanıt vererek, ABD’nin diktelerine uygun tedbirlerin bölgedeki direniş hareketlerini ve güçlerini etkilemeyeceğini söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nden bir yetkili, Saba Haber Ajansı’na, İngiltere’nin benzer bir hamlesini izleyen Avustralya hareketinin, ABD’nin Siyonist rejimin çıkarlarına hizmet eden bir diktesi olduğunu söyledi.

Bazı hükümetlerin Batı Asya bölgesindeki Hizbullah ve Hamas gibi direniş hareketlerini terörist olarak adlandırdıklarını ve bölgedeki barış ve istikrarı destekleme iddialarının yanlışlığını ortaya çıkardıklarını da sözlerine ekledi.

Yetkili, Hizbullah’ı terörist ilan etmenin Lübnan’ın istikrarına hizmet etmeyeceğini ve Lübnan, Filistin, Suriye, İran ve Yemen’deki direnişin büyümesini ve iktidar yolunu etkilemeyeceğini vurguladı.

Sonunda, Avustralya hükümetini ve diğer hükümetleri pozisyonlarını yeniden gözden geçirmeye ve Filistin halkına karşı terörizm işleyenin, sivillere karşı savaş suçları işleyenin ve Lübnan sınırlarını ve egemenliğini ihlal edenin Siyonist rejim olduğunu cesurca ilan etmeye çağırdı.

Scott Morrison yönetimi 24 Kasım Çarşamba sabahı, Hizbullah grubunun tamamını terör örgütü olarak listeleyeceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − seven =