Yemen’den Arabistan’daki Hamas Mahkumlarının Serbest Bırakılması Karşılığında Suudi Mahkumların Serbest Bırakılması Teklifi

Yemen’den Arabistan’daki Hamas Mahkumlarının Serbest Bırakılması Karşılığında Suudi Mahkumların Serbest Bırakılması Teklifi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemenli Mahpusların İşleri Komitesi yetkilileri yaptığı açıklmada; Sanaa’nın Suudi Arabistan ile yeni tutukluları değiş tokuş etmeye hazır olduğunu duyurdu.

Al-Mayadin haber sitesine göre komite, yakalanan Suudi pilotları Riyad tarafından gözaltına alınan Hamas üyeleriyle takas etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Daha önce Yemen savaşının beşinci yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, Yemenli Ensar el-Husi lideri Abdul Malik el-Husi, Hamas tutuklularının serbest bırakılması karşılığında Sanaa’nın bir pilot ve dört Suudi subayı serbest bırakmaya tam olarak hazır olduğundan bahsetmişti.

Yemen’in Ensar el-İslam hareketinin sözcülerinden Muhammed Abdul Salam, El Cezire’ye verdiği demeçte, “Suudi Arabistan’daki Hamas mahkumlarının serbest bırakılması karşılığında bir pilot ve bir dizi Suudi subayı serbest bırakma planını açıklayacağız” dedi.

Ansarullah’ın sözcüsünün açıklamalarının ardından, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ansarullah liderinin Suudi Arabistan’daki Hamas mahkumlarını birkaç Suudi mahkumun serbest bırakılması karşılığında serbest bırakma girişimini memnuniyetle karşıladı.

Hamas, Ensar el-İslam liderinin Filistin halkına olan kardeşlik ruhunu ve sempatisini, direnişinin desteğini ve böyle bir planı takdir ettiğini de belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + 20 =