Yemen’de Her Yıl 8 bin kadın ve Her Beş Dakikada Bir Çocuk Ölüyor

Yemen’de Her Yıl 8 bin kadın ve Her Beş Dakikada Bir Çocuk Ölüyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü bir mitingde Suudi koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırılarının ve ülkenin kuşatmasının felaket sonuçlarını açıkladı.

El’Mesire kanalına göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Sağlık Bakanlığı personeli dün, Suudi koalisyonunun devam eden saldırganlığını ve Yemen kuşatmasını ve sağlık sektörüne etkisini protesto etmek için BM ofisinin önünde toplandı.

Yemen Sağlık Bakanlığı sözcüsü Necib el’Qobati, mitingde yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonunun son yıllarda devam eden saldırılarının 527 tıbbi tesisin tamamen ve kısmen tahrip olmasına yol açtığını ve tıbbi tesislerin yüzde 50’sinin kapanmak zorunda kaldığını söyledi.

Kuşatmanın sonuçlarından birinin, her beş dakikada bir çocuğun ve her yıl yaklaşık 8.000 kadının ölmesi ve 2,6 milyon çocuğun yetersiz beslenmeden acı çektiğini söyledi.

El-Qobati, böbrek yetmezliği olan 5.000 hastanın organ nakline ihtiyacının olduğunu ve Sana havaalanının kapatılmasının hastaların hayati durumlarını tehdit ettiğini söyledi.

Yemen Sağlık Bakanlığı sözcüsü, ablukanın 120 çeşit kronik hastalıkla ilgili ilacın bulunmasını son derece zorlaştırdığını ve kanser ilaçlarının yüzde 50’sinin ise artık mevcut olmadığını söyledi.

Kuşatmanın ilaç taşıyan TIR’ların Yemen’e ulaşmasını engellediğini ve bu durumun aynı zamanda ilaç ve sağlık malzemelerinin fiyatlarının anormal şekilde artmasına neden olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − twelve =