Yemen Silahlı Kuvvetleri: Düşmanla yüzleşmeye hazırız

Yemen Silahlı Kuvvetleri: Düşmanla yüzleşmeye hazırız

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, saldırgan ülkelerin Yemen halkının kuşatmanın sonlandırılması ve işgalcilerin ülkeyi terk etmesi gerektiği yönündeki taleplerine yanıt vermemesi durumunda, işgalcilerle mücadele etmeye hazır olduklarını belirtti.

Yemen ordusu silahlı kuvvetler sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada, “saldırganların Yemen’i işgali ve kuşatması devam ederse, silahlı kuvvetler olarak bizler tam donanımlı bir şekilde liderliğin emirlerini yerine getirir ve deniz veya kara operasyonlarını yürütürüz”diye kaydetti.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır Al-Atafi ise daha önce şöyle demişti: Mevcut durum ve savaşın devam etmesi kabul edilemez çünkü böyle bir durum yalnızca düşmanın işine yarar ve biz bunu kabul etmeyiz. Kendimizi hazırladık ve düşmana acı darbeler indirecek güce sahibiz.

Öte yandan Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı “Mehdi El-Meşat” ise yaptığı bir konuşmada işgalcilere karşı mücadelenin sürdürülmesine vurgu yaparak savaşın sürmesinden ABD’yi sorumlu tutarak, Yemen’in egemenliğini korumak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 2 =