Yemen parlamentosu uyardı: Suudi Koalisyonu ateşkesi ganimet bilmelidir

Yemen parlamentosu uyardı: Suudi Koalisyonu ateşkesi ganimet bilmelidir

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Meclisi, işgalci Suudi-BAE koalisyonunu uyararak, Yemen’in silah kapasitesinin geliştirilmesinin saldırganlar ve işgalciler karşısında caydırıcı bir güç olduğunu vurguladı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Parlamentosu, cumartesi günü, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin silah alanındaki ilerlemesinden dolayı Ensarullah Hareketi liderini ve Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanını tebrik etti.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Meclisi şu açıklamalarda bulundu: ‘Geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen Vaad el-Ahiret (Ahiret Vaadi) askeri geçit töreninde, son zamanlarda kullanılan yeni füzeler ve deniz silahları sergilendi.

Bu askeri başarılar, saldırganlara ve işgalcilere karşı caydırıcılık gücüdür ve Yemen’i desteklemek ve bu ülkenin egemenliğini ve bütünlüğünü savunmak için güçlü bir kale sayılmaktadır.

Silahlı kuvvetler Kızıldeniz’deki uluslararası gemicilik için bir tehdit değildir aksine bu kuvvetler Yemen’in kıyı şeridinin egemenliğini desteklemeye çalışmaktadır.’

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Meclisi açıklamasının sonunda, işgalci Suudi-BAE koalisyonundan ateşkesin kalan süresini ganimet bilmesini ve saldırıları durdurmaya, kuşatmayı ve işgali sona erdirmeye çalışmasını istedi.

Hudeyde eyaleti Perşembe günü Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti askeri güçlerinin en büyük mezuniyet törenine şahit oldu. Bu tören, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Mişat’ın ve aynı zamanda Yemen Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı’nın huzurunda yapıldı.

Yemen Enformasyon Bakanı Zayfullah Şami de bu merasimde şunları söyledi: ‘Bu askeri geçit töreni, beşinci askeri bölgeden Şehit el-Samad Tugaylarının, el-Nasr tümenlerinin ve deniz ve hava kuvvetlerinin katılımıyla ve Vaad el-Ahiret (Ahiret Vaadi) sloganıyla gerçekleştirildi.

Yemen Deniz Kuvvetleri ayrıca yeni bir füze olan “Falik-1” karadan denize füzesini de tanıttı. Ayrıca, “El-Mendeb-2” karadan denize füzeleri de bu törende sergilendi.

Yemen kuvvetlerinin düzenlediği bu tören, dünyaya en son kara, hava ve deniz savaş ekipmanlarını sergiledikleri en büyük askeri gösteriydi.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + sixteen =