Yemen Ordusu: Saldırgan Koalisyon Savaş İstiyorsa Biz Hazırız

Yemen Ordusu: Saldırgan Koalisyon Savaş İstiyorsa Biz Hazırız

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetlerinin sözcüsü Yahya Seri Suudi-Emirlik saldırgan koalisyonunu uyardı.

El-Mayaden haber kanalı Seri’nin: Saldırgan koalisyon barış istiyorsa, müzakere ekibi yeterince ve hatta daha fazlasını verdi. Savaş istiyorsa, biz buna hazırız.

Bu arada Umman’dan bir heyet, bu ülkedeki Ulusal Kurtuluş Hükümeti ile saldırgan koalisyon arasındaki ateşkesin uzatılmasını görüşmek üzere bugün Yemen’e geldi.

Daha önce, BM Yemen elçisi Hans Grundberg, 12 Haziran’da Yemen’deki çatışan tarafların ateşkesi anlaşmayla aynı şartlarla iki ay daha uzatmayı kabul ettiğini açıklamıştı.

Grundberg, kalıcı bir siyasi çözüme ulaşılana kadar ateşkesi kurumsallaştırma çabalarına devam edeceğini de açıkladı.

Bu yılın 2 Nisan’ında BM elçisi, Yemen’de iki aylık ateşkesin başladığını ve kara, deniz ve hava askeri saldırılarının durdurulduğunu ve yakıt taşıyan 18 geminin Hudeyde limanlarına girişlerinin kolaylaştırıldığını ve Hudeyde limanlarına girişlerinin kolaylaştırıldığını duyurdu.

Ancak Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere heyetinin başkan yardımcısı Jalal Al Royshan geçtiğimiz günlerde saldırgan Suudi-Amerikan koalisyonunun üye ülkelerinin Yemen’deki insani ve askeri ateşkesi baltalamaya devam ettiğine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + 20 =