Yemen Müftüsü: İran ile Arabistan Arasındaki İlişkilerin Canlanması Bölge Ülkeleri Üzerinde Olumlu Bir Oluşturacak

Yemen Müftüsü: İran ile Arabistan Arasındaki İlişkilerin Canlanması Bölge Ülkeleri Üzerinde Olumlu Bir Oluşturacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen müftüsü, İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin yeniden canlanmasını memnuniyetle karşıladı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasının tüm bölge ülkeleri için olumlu sonuçlar doğuracağını vurguladı.

Habere göre; Şeyh Şemseddin Muhammed Şerefeddin, Yemen, Müslümanlar arasında uzlaşma ve yakınlaşmanın önünde hiçbir zaman engel olmayacaktır. Ancak şiddet ve kuşatma devam ettiği sürece Yemen halkı mutlu olmayacak; Yemen halkının ihlal edilen hakları onlara iade edilmelidir.

Yemen Müftüsü şöyle devam etti: Yemen milleti kendi kaderini belirleyecektir. Yemen milleti hiçbir yabancı vesayetini kabul etmez ve Yemen devriminin hedefi bu ülkenin hiçbir partinin vesayeti altına girmemesidir.

Yemen Müftüsü, Yemen’in bölgedeki durumu sakinleştirmeye yönelik her türlü çabayı güçlü bir şekilde desteklediğini vurguladı. Dedi ki: Düşman bölgede daha uzun süre kalabilmek için hâlâ İslam ülkeleri arasında düşmanlık ve tefrika yaratmakta, nefret yaymaktadır.

Bu nedenle tüm Müslüman ülkelerin birlik ve beraberlik içinde olması ve gerçek düşman olan Siyonist rejime karşı koymak için çeşitli sosyal ve siyasi alanlarda çaba sarf etmesi gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 14 =