Yemen Müftüsü: Filistin’i ve İslam’ın kutsallarını asla yalnız bırakmayacağız

Yemen Müftüsü: Filistin’i ve İslam’ın kutsallarını asla yalnız bırakmayacağız

Yemen müftüsü, Filistin halkı ve direnişiyle dayanışmalarını ilan ederek: ‘Başta Filistin olmak üzere İslam dünyasının başına gelen olaylara sessiz kalınmamalı ve göz yumulmamalıdır.’ ifadelerini kullandı.

Ensarullah hareketinin daveti üzerine Pazar sabahı onbinlerce Yemenli sokaklara çıkarak Gazze halkına destek verdi ve Siyonist rejim aleyhine sloganlar attı. Bugünkü Filistin’e destek mitingleri “Mesir-i Saru’l Ehrar” (Özgürlerin İntikamı Yürüyüşleri) başlığı altında düzenlendi.

Saada, Mahvit, Taiz, Dhamar, Ed-Dali, İmran şehirlerinin ana meydanları Pazar sabahı büyük bir insan kalabalığına şahit oldu. San’a ve Hudeyde kentlerinde de büyük bir miting düzenlendi ve Yemen’in başkentinin çevre bölgelerinden çok sayıda kişi bu mitinge katılmak için San’a’ya geldi.

Bu merasimde konuşan Yemen Müftüsü Şemseddin Şerafettin şunları söyledi: ‘Bu gösteri ile Filistin’deki mücahit kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyor ve onları desteklediğimizi vurguluyoruz. Müslümanların ve Filistinli kardeşlerimizin kutsallarını asla yalnız bırakmayacağız.

Biz Yemen halkı olarak özgürüz ve her zamanki tavrımız başta Filistin ve kutsal mekânlar olmak üzere Müslümanların meselelerini desteklemektir. İslam ümmetinden de savaş alanlarını birleştirmesini istiyoruz.

İslam ümmeti Filistinli kardeşlerimizi desteklemelidir. Bu durum, ümmet içinde cihat ruhunu canlandırmaya çalışmamızı gerektirmektedir. Başta Filistin olmak üzere İslam dünyasının başına gelen olaylara sessiz kalınmamalı ve göz yumulmamalıdır.’

Yemen müftüsü, Tel Aviv’le uzlaşan Arap ve İslam ülkelerini Filistin ulusuna yönelik süregelen saldırılardan sorumlu tuttu ve şunları söyledi: ‘Gaspçı rejimle ilişkileri normalleştirmek haramdır ve düşmanın toplantılarına katılanlar Arap ve İslam ümmetinin temsilcisi değildir.’

Siyonist rejim ordusu 9 Mayıs Salı sabahı Gazze Şeridi’ne yönelik “Kalkan ve Ok” adlı yeni bir askeri operasyon başlattığını ve İslami Cihad direniş hareketinin mevzilerine yönelik bu saldırıların üç gün boyunca devam edeceğini açıkladı.

İşgalci rejimin saldırıları üzerine, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ni işgalinin ikinci gününde, Filistin direniş grupları da “Özgürlerin İntikamı” operasyonunun başladığını duyurdu.

Bu savaş beş gün sonra cuma akşamı ateşkes anlaşmasıyla sona erdi.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 4 =