Yemen: Kızıldeniz’deki ABD Hegemonyasına Son Vereceğiz

Yemen: Kızıldeniz’deki ABD Hegemonyasına Son Vereceğiz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı, Washington ve Londra’nın Kızıldeniz’de İsrail’e destek amaçlı gerilimi artırıcı eylemlerine ilişkin uyarılarını sürdürerek, “Amerikan hegemonyasına son vereceğiz ve uzun vadeli bir savaşa hazırız” dedi.

Habere göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır El Atafi, yaptığı açıklamada, ülkenin ABD, İngiltere ve İsrail’in saldırılarından zarar görmesinden çok daha güçlü olduğunu vurguladı.

El-Atafi, Amerikalıları da uyardı: ”Onlara Kızıldeniz’den Amerikan hegemonyasına son vereceğimizi söylüyoruz, Yüksek Siyasi Şura da tüm tedbirleri almış ve uzun vadeli bir savaşa hazırız.” dedi.

İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının artmasının ardından Yemen silahlı kuvvetleri, işgal altındaki Filistin’e gidecek hiçbir İsrail gemisinin Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb Boğazı’ndan geçmesine izin vermedi.

İsrail’e verdiği desteği sürdüren Amerika, Yemen’in İsrail gemilerine yönelik operasyonlarının yoğunlaşmasının ardından Yemen silahlı kuvvetleriyle başa çıkmak için bir koalisyon kurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + six =