Yemen: İsrail Rejimine Petrol Taşıyan Gemiyi Hedef Aldık

Yemen: İsrail Rejimine Petrol Taşıyan Gemiyi Hedef Aldık

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin’e doğru hareket eden Norveç petrol gemisine füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Habere göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu sabah Kızıldeniz’de Norveç’in “Strinda” isimli petrol gemisine füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Geminin uygun bir füze tarafından hedef alındığını ve füze saldırısının, gemi mürettebatının herhangi bir uyarıyı dikkate almamasının ardından gerçekleştiğini söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gazze’de katliama, yıkıma ve kuşatmaya maruz kalan mazlum Filistin halkına yardım etmek amacıyla, Labik doğrultusunda, Yemen özgürlük savaşçıları ve İslam ümmetinin isteği üzerine, Yemen Donanması’nın düzenlediği özel operasyonda, petrol yüküyle İsrail rejimine doğru yola çıkan Norveç gemisi “Strinda”, uygun bir deniz füzesiyle hedef alındı.”

Yahya Saree, Yemen silahlı kuvvetlerinin son iki gün içinde çok sayıda geminin işgal altındaki bölgeye geçişini engellediğini de söyledi.

Yemen’in Silahlı Kuvvetleri, önceki uyarılara aykırı hareket eden herhangi bir gemiye saldırmaktan çekinmeyecek ve İsrail’in Kızıldeniz ve Arap Denizi’ndeki limanlarına bağlı tüm gemilerin geçişini bir kez daha vurguladı.

Bu açıklamanın sonunda Gazze halkının ilaç ve gıda gibi tüm ihtiyaçları bu alana girene kadar bu engellemenin devam edeceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 3 =