Yemen, İsrail ile uzun vadeli savaşa hazır

Yemen, İsrail ile uzun vadeli savaşa hazır

Yemen Savunma Bakanı, ülkenin silahlı kuvvetlerinin İsrail’e karşı uzun süreli bir savaşa hazır olduğunu belirterek, Filistin’i işgalci rejime karşı savunmanın “dini bir görev” olduğunu vurguladı.

Yemen Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed el-Atifi, dün yaptığı açıklamada, “Yemen ordusu zaferin anahtarını elinde tutmaktadır ve işgalci Siyonist rejime, destekçilerine ve müttefiklerine karşı uzun bir yıpratma savaşına hazırdır,” dedi.

Atifi, Filistin halkının İsrail rejimine karşı yürüttüğü meşru mücadeleyle dayanışma içinde olmanın, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze Şeridi’ndeki mazlumlara destek vermenin Yemen’in temel ilkeleri arasında yer aldığını ifade etti.

Bakan, “Nazi Siyonist varlığına karşı mücadelemiz, inançlarımızda derin köklere sahiptir. Bu mücadelenin çok büyük fedakârlıklar gerektiren kutsal ve dini bir görev olduğunun bilincindeyiz,” ifadelerini kullandı.

Bununla berbaer Atifi, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin topyekûn bir savaşa hazır olduğunu ve uzun süreli bir savaş için gerekli irade ve kararlılığa sahip olduğunu belirtti.

Iraklı direniş liderinden Yemen’de övgü

Öte yandan, Irak’taki Asa’ib Ehl el-Hak direniş örgütünün lideri Kays el-Hazali, Yemen’in Filistin davasına verdiği desteği ve İsrail rejimine karşı duruşunu övgüyle karşıladı.

El-Mesire televizyonuna konuşan Hazali, “Yemen’in Filistin’e verdiği destek, örnek alınması gereken bir modeldir. Yemenliler, mucizeler yaratabileceklerini ve güç dengelerini değiştirebileceklerini tüm dünyaya kanıtladılar,” değerlendirmesini yaptı.

Hazali, “Yemen halkının, Ensarullah direniş hareketi lideri Abdülmelik el-Husi’nin önderliğinde elde ettiği başarı, her Arap ve Müslümanın gurur duyabileceği büyük bir kazanımdır,” diye konuştu.

Arap ve Müslüman ülkelerin Filistin meselesindeki zayıf tutumuna da tepki gösteren Hazali, Müslüman ülkeleri Filistin direniş cephesini desteklemek için birleşmeye ve güçlerini birleştirmeye çağırdı.

Hazali, “İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşı ve Filistin meselesi sadece Arap dünyasını değil, tüm İslam ümmetini ilgilendiriyor. Onlarla dayanışma göstermek her Müslüman’ın görevidir,” diye ekledi.

Yemenliler, İsrail’in geçen yıl 7 Ekim’de Gazze’ye başlattığı ve bugüne kadar 41 binden fazla Filistinlinin ölümüne neden olan soykırım harekâtına karşı, Filistin’in işgalci İsrail’e karşı yürüttüğü mücadeleyi açıkça destekledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik acımasız kara ve hava saldırıları sona erene kadar saldırılarını durdurmayacaklarını bildirdi.

Yemen’in geçtiğimiz yıl İsrail bağlantılı gemileri durdurma operasyonları, dünyanın en büyük denizcilik ve petrol şirketlerinden bazılarını, dünyanın en önemli deniz ticaret yollarından birinden geçişlerini askıya almaya zorladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 5 =