Yemen, İngiliz Gemisini Batırdı / Video

Yemen, İngiliz Gemisini Batırdı / Video

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Merkez Komutanlığı Centcom’dan yapılan açıklamada Ruby Mar kargo gemisi 18 Şubat’ta Kızıldeniz ile Aden Körfezi’ni birbirine bağlayan Bab el-Mendeb Boğazı’ndan geçerken saldırıya uğrayarak battı.

Habere göre, Yemen silahlı kuvvetlerinin 18 Şubat’ta İngiliz gemisine düzenlediği füze saldırısı, geminin 48 dakikada batmasına neden olmuştu. Bu saldırı mürettebatın kendilerini kurtarmak için gemiyi terk etmişlerdi.

Havadan çekilen fotoğraflarda İngiliz gemisinin kıç tarafı suya batmış durumda ve sancak tarafında Latince Rubymar ismi görülüyor. Deniz güvenlik kurumları, geminin yaklaşık 41.000 ton kimyasal gübre taşıdığını ve batmasının 18 mil uzunluğunda bir petrol tabakasına neden olduğunu söyledi.

Gemiyi denetleyen Yemen hükümetinden bir ekibin verdiği bilgiye göre, gemiye büyük miktarda su sızmasının ardından gemi batmaya başladı ve içindeki petrol su yüzeyine çıktı. Ekip, geminin derhal kurtarılması için hükümet ve uluslararası düzeyde koordineli çaba gösterilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 6 =