Yemen Halkı Şehit Nasrallah Suikastını Kınadı/Video

Yemen Halkı Şehit Nasrallah Suikastını Kınadı/Video

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Sana’a şehri ve Yemen’in çeşitli illeri, Seyid Hasan Nasrallah’a ve direniş liderlerine yönelik suikastı kınayan kitlesel gösterilere tanık oldu.

Habere göre, Yemen’deki El-Alam News Network muhabirinin aktardığına göre Yemenliler, bu gösteride İsrail’in Filistin ve Lübnan halkına karşı işlediği suçların devamını kınadı.

Yemen halkı, Şehit Nasrallah’a ve direniş ve cihat ekseni şehitlerine olan bağlılıklarını vurgulayarak, bu şerefli şehidin kanının boşa gitmeyeceğini, şehadetinin direnişin kararlılığını kırmakla kalmayıp onu daha da güçlendireceğini ilan ettiler.

Yemen Dışişleri Bakanı Rızvan El-Haimi, El-Alam muhabirine şunları söyledi: Yemen halkı bugün bir araya gelerek Seyid Hasan Nasrallah’ın yanı sıra Filistin ve Lübnan şehitlerinin de aralarında bulunduğu şehitlerin kanını asla unutmayacaklarını dünyaya ilan ettiler.

Bu gösterinin sonunda halk, Siyonistlerin Filistin ve Lübnan halkına karşı işlediği suçları, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’daki İsrail soykırımına ilişkin küresel, Arap ve İslami sessizliği kınayan bir bildiri yayınladı.

Ayrıca İran’ın Siyonist rejime karşı, düşmanın güç, üstünlük ve hakimiyet illüzyonunu kıran askeri operasyonlarını tebrik ederek, Yemen ve Hizbullah’ın İsrail rejimine karşı direniş operasyonlarının devam ettiğini teyit ederek, direniş ekseninden anti-karşıtlığı artırdılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + eight =