Yemen Halk Kongresi Partisi: ABD, Yemen’e Hakim Olmak İstiyor

Yemen Halk Kongresi Partisi: ABD, Yemen’e Hakim Olmak İstiyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Halk Kongresi (Ali Abdullah Salih liderliğindeki iktidar partisi) genel sekreter yardımcısı Caber Abdullah Ghalib, ülkesinin yabancı saldırıya uğradığını ve Suudi hükümetinin Yemen’deki sivilleri bombaladığını söyledi.

El Mayadin’e Suudi hükümetinin Yemen’deki suçlarının zamanla unutulmayacağını söyleyerek “Saldırgan ülkeler başkalarının planlarını yürütüyor ve hedeflerine ulaştıklarını düşünüyor. Yemen’in kendilerine bağımlı olmasını istiyorlar ama hiçbir Yemenli bunu kabul etmeyecek.” dedi.

Caber Abdullah Ghalib, Yemen’in sadece açgözlü ve açgözlü ülkelere karşı hakkını savunduğunu, teslim olmayı değil barış istediğini, direnişin savaş devam ettiği sürece devam edeceğini vurguladı.

Yemen Halk Kongresi genel sekreter yardımcısı, saldırgan ülkelerin Yemen limanlarına ve geçişlerine hakim olarak özel ayrıcalıklar elde etmeye çalıştıklarını ve ABD’nin Yemen’in kaderine ve stratejik pozisyonlarına hakim olmak istediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − 13 =