Yemen: Füzelerimizin Menzili Düşmanların Hayal Edebileceğinden Daha Fazladır

Yemen: Füzelerimizin Menzili Düşmanların Hayal Edebileceğinden Daha Fazladır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Hükümeti Savunma Bakanı, Amerika ve Siyonist rejimi uyararak ”herkes şunu bilmelidir ki, ya barış ve güvenlik tüm ülkeler için olmalıdır, ya da baskıcı pozisyonların laneti kibirlilerin başına gelecek ve savaş yanardağı tutuşacaktır.”

Habere göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasser El-Atafi, Amerika, İngiltere ve Siyonist rejimi “Bugünkü Yemen’in geçmişteki Yemen’den farklı olduğu” konusunda uyardı.

El-Atafi, “Stratejik ve caydırıcı silahlarının ve menzilinin düşmanların hayalinden çok daha fazla olduğuna dikkat çeken El-Atafi, şöyle konuştu: “Bu alanda kırmızı çizgimiz yok ve savaş açısından olası her türlü hipoteze hazırız. “

Sözlerine şöyle devam etti: Biz savaş çığırtkanı değiliz ve Kızıldeniz, Bab el-Mendeb, Umman Denizi ve Aden Körfezi’nde deniz taşımacılığının öneminin farkındayız. Dolayısıyla Yemen silahlı kuvvetlerinin belirlediği gemiler dışında dünyanın tüm gemileri bu bölgelerde güvende oduğunu belirtti.

Yemen silahlı kuvvetleri, Siyonist rejime ait olan veya işgal altındaki Filistin’e doğru ilerleyen gemileri hedef alacaklarını defalarca vurguladı.

Saba haber ajansının haberine göre, Yemen’in birkaç yıldır denizlerdeki doğal hakkının elinden alınmasını eleştirirken şunları kaydetti: ”Bütün dünya, Yemen’in egemenliğini ve deniz yollarındaki karar alma bağımsızlığını tanımalı.” dedi.

Yemen ulusunun ezilen Filistin halkına verdiği desteğe atıfta bulunarak şöyle dedi: Siyonistler ve Siyonizm, Filistin meselesinin uluslararası bir mesele olmasını istemiyor ve sakinlerini teröristlere benzetmeye çalıştı. Dolayısıyla Sana’a ilk andan itibaren bu konunun küresel olduğunu vurgulamak için Siyonist rejimle çatışmaya girdi.

Açıklamasının sonunda El-Atafi Amerika’yı uyardı: Herkes şunu bilmelidir ki, ya barış ve güvenlik tüm ülkeler için olmalıdır, ya da baskıcı pozisyonların laneti kibirlilerin başına gelecek ve savaş yanardağı tutuşacaktır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + 14 =