Yemen: Dünya Pazarına Petrol İhraç Etme Arabistan’ın Değil Yemen’in Elinde

Yemen: Dünya Pazarına Petrol İhraç Etme Arabistan’ın Değil Yemen’in Elinde

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Arabistan’ın Aramco’daki son Yemen askeri operasyonuna atıfta bulunan Muhammed el-Bahiti, küresel petrol piyasasının artık Suudi Arabistan ve BAE’nin elinde değil, Yemen’de olduğunu söyledi.

Haberde, Ensarullah hareketinin siyasi konseyinin bir üyesi olan Muhammad al-Bahiti, yaptığı röportajda, Tel Aviv’deki kahramanca operasyonu işgalcilere bir mesaj olarak nitelendirdi ve Siyonist rejimin sahtekarlık peşinde olduğunu belirtti. Direniş Amerika Birleşik Devletleri’nin çıkarlarına hizmet eden tek etkili kurumdur. Filistin operasyonu sadece Filistin’de değil, bölgede de dengeleri değiştirecek.

Yemen savaşına atıfta bulunan ve kuşatmayı sürdüren el-Bahiti, “Düşmana ve dosta Yemen kuşatmasının ve devamının askeri bir harekat olduğunu söylüyoruz. Suudiler, Ensarullah’ın Riyad’da pazarlık yapmaya istekli olmadığını biliyor. Askeri operasyonların durdurulması kuşatmanın durdurulmasını içermiyorsa, bunu saldırganlığın devamı olarak kabul edeceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 6 =