Yemen Direnişinin Arabistan’a Gelecekteki Saldırıları Acı Verici Olacak

Yemen Direnişinin Arabistan’a Gelecekteki Saldırıları Acı Verici Olacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ensarullah Hareketi’nin liderlerinden Muhammed el-Bahti, Suudi Arabistan’ın derinliklerine yönelik saldırının Yemen kuşatması kaldırılana kadar devam edeceğini duyurdu.

Muhammed el-Bahti, geçtiğimiz gün Yemen güçlerinin Suudi Arabistan’a yönelik saldırılarına açıklık getirdi.

Yemenli yetkili, Yemen güçlerinin Suudi saldırgan koalisyonunun suçlarına verdiği yanıtın küresel olarak kınanmasını Ensarullah Hareketi’nin dikkate almadığını ifade etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Pazar günü, çeşitli balistik füzeler ve insansız hava araçları kullanarak Kasr’ul Hisar el-Saniye (Kuşatmayı Kırmak) adlı bir operasyon düzenlediğini duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri bu konuda yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bu harekât, milletimize yönelik devam eden kuşatmaya karşılık olarak balistik, kanatlı füzeler ve insansız hava araçlarıyla Suudi Arabistan’ın derinliklerinde gerçekleştirildi. Bu operasyonda, Suudi düşmanının Riyad ve Yenbu’daki Aramco tesisleri de dahil olmak üzere bazı hayati merkezleri ve tesislerinin yanında başka bazı alanlar hedef alındı. Kuşatmayı Kırmak operasyonunun ikinci aşamasında, aynı şekilde Abha, Hamis Muşayt, Cizan ve Dahran bölgelerindeki noktalar hedeflendi.”

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nden, Suudi Arabistan’daki saldırılarına ilişkin ikinci bir açıklamanın daha yapılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + 17 =