Yemen: BM, Suudi Koalisyonunun Ateşkesi İhlal Etmesini Destekliyor

Yemen: BM, Suudi Koalisyonunun Ateşkesi İhlal Etmesini Destekliyor

Acilnews’in yabancı basına dauyanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Petrol Şirketi’nin sözcüsü Essam Al-Mutawakkel ateşkesin ilk gününde Sea-Hart benzin gemisine el konulması Birleşmiş Milletler’in Suudi koalisyonunun yasa dışı eylemleriyle birlikte olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bu Yemenli yetkili, geminin Birleşmiş Milletler’den gerekli tüm belgeleri aldığını ve Cibuti’de denetlendiğini ve Birleşmiş Milletler’in Suudi koalisyonunun bu korsanlığını önleyeceğini umduğunu söyledi.

Al-Matawakkel, “Petrol gemilerinin Hudeyde limanına gelmesiyle ilgili uluslararası talepler ve açıklamalar hiçbir işe yaramıyor ve gerçekte somut adımlar talep ediyoruz.” dedi.

Yemen Ulusal Petrol Şirketi Sözcüsü, akaryakıtın gecikmesinin bedelini Yemen halkının ödediği bir durumda petrol, benzin ve mazot taşıyan gemilere el konulmasının hiçbir gerekçesi olmadığını vurguladı.

Yemen Petrol Şirketi, saldırgan koalisyonun benzin taşıyan “Sea Hart” gemisine el koyduğunu ve ateşkes anlaşmasını ilk gün ihlal ettiğini duyurdu.

Suudi koalisyonu, son iki ateşkes döneminde ateşkesi on dört binden fazla kez ihlal etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =