Yemen: ABD Temsilcisi Bir Barış Güvercini Değil, Uğursuz Bir Baykuştur

Yemen: ABD Temsilcisi Bir Barış Güvercini Değil, Uğursuz Bir Baykuştur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, pazartesi akşamı yaptığı açıklamada; bu ülkedeki ateşkesin bugünkü durumunun saatli bomba gibi olduğunu vurguladı.

Mehdi el-Meşat şu ifadelerde bulundu: ‘Biz ne ateşkes ne de savaş halindeyiz. Ne barış ne de savaş halinde olmamız, yaşanan son gelişmelerin ve işgalci koalisyonun bazı taraflarının yenildikleri sonucuna varmasının bir neticesidir.

Suudi-BAE koalisyonunda davranışlarını gözden geçirmesi gereken bazı ülkeler var. Bu ülkeleri destekliyoruz. Ancak ateşkes konusunda Amerika’nın rolü kötü ve tehlikelidir. Bu ülke ateşkesin uzatılmasını istemiyor.

İşgalci ülkelerden bazıları bu saldırılardan faydalanmakta ve sonuç olarak siyasi ve askeri durumu patlatmaya çalışmaktadır. Ateşkes görüşmeleri iyi bir anlaşma düzeyine ulaşmıştı, ancak Amerika’nın temsilcisi bölgeye gitti ve bu çabalar başarısız oldu.

ABD temsilcisi kendisini medyada bir barış güvercini gibi göstermeye çalışıyor ancak onun bölgedeki hareketleri onun uğursuz bir baykuş olduğunu gösteriyor.’

Yemen’de iki aydır devam eden ateşkes BM’nin bu ülkedeki özel temsilcisinin arabuluculuğuyla 2 Ekim’e kadar iki kez uzatıldıktan sonra sona erdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 14 =