Yemen: Arabistan 500 Sağlık Merkezine Kasıtlı Saldırdı

Yemen: Arabistan 500 Sağlık Merkezine Kasıtlı Saldırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dünyadaki tüm ülkelerdeki tıbbi tesislerin kırmızı çizgiler olarak görülmesine rağmen, Suudi saldırgan koalisyonu kasıtlı olarak Yemen’deki 500 hastaneyi ve sağlık merkezini hedef aldı.

Yemen Sağlık Bakanı, ülkede kolera ve çeşitli hastalıkların yayılmasına yol açan altyapı, su temini ve kanalizasyon tesislerinin hedef alınmasının feci sonuçlarına dikkat çekti.

Yemenli milletvekilleri ayrıca, saldırganlığın ve kuşatmanın sürdürülmesinin feci sonuçlarından ve çeşitli illerdeki sağlık tesislerinin planlı olarak hedef alınmasından Suudi saldırgan koalisyonunu sorumlu tuttular.

Yemenli parlamenterler, ülkenin 7 yıllık saldırganlık ve kuşatması sırasında Sağlık Bakanlığı’nın çabalarını övdü.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Sudan, Katar ve Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte 26 Nisan 2015’te Arap-Amerikan koalisyonu kurarak Yemen’e yönelik saldırganlığına başladı, ancak bu acımasız ve altı yıldan fazla bir süre sonra topyekün saldırganlıktan diğer müttefik olan BAE, Bahreyn ve ABD koalisyondan çekilerek Suudi Arabistan kaldı.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan on binlerce Yemen vatandaşı, Suudi-ABD hava saldırılarında yıllardır öldürüldü.

Suudi liderliğindeki Arap-Amerikan koalisyon güçlerinin Yemen’i işgali, şimdiye kadar Suudi halkının direnişini bozmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =