Yemen: Amerikan Gemisini Hedef Aldık

Yemen: Amerikan Gemisini Hedef Aldık

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetlerinin resmi sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bugün yaptığı açıklamada, ordunun deniz ve hava kuvvetlerinin ortak askeri operasyon sırasında bir Amerikan gemisini hedef aldığını duyurdu.

Habere göre, Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, bu geminin Siyonist rejimin suçlarına destek verdiğini vurgulayarak, bu operasyonun Amerikan düşmanının ülkemiz donanmasına yönelik hain saldırısına verilen ilk yanıt olduğunu belirtti.

Sana’a, ülkemizin, insanlarımızın ve ulusun meşru savunma hakkı çerçevesinde tüm düşmanca tehditlerle orantılı olarak başa çıkmakta tereddüt etmeyeceğini belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Kızıldeniz ve Umman Denizi’ndeki gemi ve gemilerin Filistin limanları hariç tüm destinasyonlara güvenli hareketini sürdürmeye yönelik tam kararlılığımızı teyit ettiğimizi belirtti.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) bu sabah yaptığı açıklamada, Yemen kuvvetlerinin Kızıldeniz’de intihar saldırı amaçlı insansız hava araçları, seyir füzeleri ve gemisavar balistik füzelerle karmaşık bir saldırı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 1 =