Yemen: ABD’nin Küstahlığı Sömürgecileri Kovma Konusundaki Israrımızı Arttırıyor

Yemen: ABD’nin Küstahlığı Sömürgecileri Kovma Konusundaki Israrımızı Arttırıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı, “Yemen halkı, Amerika’nın kendi ülkelerinin içişlerine müdahalesinin küstahlığına direnmeyi sürdürerek cevap verecek ve kaynaklarının yağmalanması karşısında sessiz kalmayacaktır.” dedi.

Habere göre, Mehdi el-Maşat, Yemen’in bağımsızlığının 55. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, “ABD’nin Yemen halkına karşı küstah tavrı bizi mücadeleyi sürdürme konusunda daha da kararlı kılıyor.” Ülkemizin özgürlük ve bağımsızlığı için direniş” diyen Mehdi el-Maşat, “Anlaşılan sömürgeciler Yemen’in bağımsızlık olayından gerekli dersi almamışlar ve bugün Yemen’i eski sömürge dönemi haline döndürmek umuduyla daha geniş bir koalisyonla sahaya çıkmışlardır. ” dedi.

Bugünün işgalcileri, ülkemizin zenginliklerinin ve milli kaynaklarının talan edilmesine karşı direnişimizi çeşitli forumlarda kınayarak, ülkemizin içişlerine karışma hakkını kendilerine tanımış durumdalar.

El-Maşat şöyle devam etti: Bugünün işgalcileri, halkımızın soygunculara karşı savunmasını ve direnişini yanlış bir davranış olarak ve çıkarlarına aykırı görüyor. Bu benzeri görülmemiş kibir, özgürlük ve bağımsızlık yolunu sürdürmek ve yeni sömürgecileri yeniden kovmak ve Yemen’in özgürlüğünü, bağımsızlığını ve ulusal egemenliğini gerçekleştirmek konusundaki ısrarımızı ikiye katlıyor.

El-Maşat, Ensarullah hareketinin Yemen halkının kendi kaderini tayin hakkını korumak ve petrol ve doğalgaz zenginliklerinin anayasaya ve meşru müdafaa mantığına göre yağmalanmasına engel olmak konusundaki kararlı duruşuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: ”Kararımız Bu milli serveti korumak hiçbir şekilde uluslararası nakliye için bir tehdit oluşturmaz, asıl tehdit bu saldırganlığı ve soygunu yapanlardandır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 2 =