Yemen, ABD Gemisini Hedef Aldı

Yemen, ABD Gemisini Hedef Aldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, ülke güçlerinin Kızıldeniz’de işgal altındaki Filistin’e gitmekte olan bir Amerikan gemisini hedef aldığını duyurdu.

Habere göre, Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu sabah Kızıldeniz’de bir Amerikan gemisine saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, bu ülke güçlerinin, Filistin halkına destek amacıyla ve Amerika’nın Yemen topraklarına yönelik saldırılarına yanıt olarak Amerikan gemisi Star Iris’i çeşitli uygun deniz füzeleriyle hedef aldığını ve Amerikan gemisinin imha edildiğini duyurdu.

Yahya Seri, Yemen silahlı kuvvetlerinin, Gazze Şeridi’ndeki ablukanın kaldırılmasına ve bu bölgeye yönelik saldırganlığın sona ermesine kadar, varış noktası işgal altındaki Filistin olan İsrail gemi ve gemilerine yönelik operasyonlarına devam edeceğini vurguladı.

Bu açıklama, İngiliz Deniz Ticaret Operasyonları Merkezi’nin El-Mukha (Güney Yemen) sularının 40 mil güneyindeki bir gemiye saldırı düzenleneceği duyurusunu yapması ve bu gemiye iki füzeyle saldırıldığını eklemesi sırasında yayımlandı.

Yemen silahlı kuvvetleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yoğunlaşmasından bu yana işgal altındaki Filistin’e giden İsrail gemilerine saldırılar düzenliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × one =