Yahya Seri: Yemen’e Yönelik Saldırılar Cevapsız Kalmayacak

Yahya Seri: Yemen’e Yönelik Saldırılar Cevapsız Kalmayacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, Amerikan koalisyonunun bu sabah Yemen’in farklı bölgelerine düzenlediği büyük saldırılara karşılık bu saldırıların cevapsız kalmayacağını söyledi.

Habere göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Kızıldeniz’deki Amerikan koalisyonunun Yemen’in çeşitli illerine İsrail’e destek amaçlı düzenlediği saldırılara bugün Twitter sayfasından tepki gösterdi.

Yahya Seri, “Amerikalı ve İngiliz savaşçılar son saatlerde 18 hava saldırısı düzenledi: Başkente ve Sana’a 12 saldırı, Hodeidah eyaletine üç saldırı, Taiz eyaletine iki saldırı ve El-Bayda eyaletine bir saldırı; Bu saldırılar cevapsız kalmayacak ve cezalandırılacaktır.”dedi.

Amerikalı bir yetkili bu sabah El Cezire’ye, bu ülkenin güçlerinin İngiltere ve diğer müttefikleriyle birlikte Yemen ordusunun bazı mevzilerini hedef aldığını söyledi.

Öte yandan askeri bir kaynak, adını belirtmeden El-Meyadin haber kanalına şunları söyledi: “Ülkeye yönelik hava saldırılarında daha önce onlarca kez hedef alınan mevziler hedef alındı. ABD, sabahın erken saatlerinde gerçekleşen saldırıda ne silahın, ne teçhizatın, ne de kuvvetlerin bulunduğu önemsiz bölgelere saldırdı.” dedi.

Bu saldırı, Beyaz Saray’ın Salı sabahı ABD Başkanı Joe Biden ile İngiltere Başbakanı Rishi Sonak’ın bir telefon görüşmesinde Yemen’e yönelik saldırıları ve Kızıldeniz’deki güvenlik durumunu görüştüğünü duyurması sırasında gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − fourteen =