Washington Büyükelçisi: Türkiye Ve İsrail Benzer Bölgesel Tehditlerle Karşı Karşıyadır

Washington Büyükelçisi: Türkiye Ve İsrail Benzer Bölgesel Tehditlerle Karşı Karşıyadır

Acilnews’in sunduğu habere göre; Siyonist rejim ve Türkiye benzer bölgesel tehditlerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hasan Murad Mercan, Diane Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi’ne bağlı Turki Scope’ta yayınlanan bir makalesinde, Türkiye ile Siyonist rejim arasında güvenlik ve enerji işbirliğine duyulan ihtiyacı vurgulayarak iki devletin bölgesel aktörlerle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Kıdemli Türk diplomat, Türkiye’nin iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu üyelerinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın bağları bulunmaktadır.

Açıkça İran’ın adını vermeyerek ancak bazı İsrailli ve Arapça yayın yapan medya kuruluşları, açıklamaları Türkiye’nin Washington büyükelçisine üstü kapalı bir gönderme olarak nitelendirdi. Ayrıca, 2008’de İran’ın nükleer programının Türkiye için bir tehdit olduğunu açıkça iddia etti.

“İyimserlik Hak Etmeli” yazısında da terörle mücadelede İsrail ile Türkiye arasında işbirliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “kötü niyetli bölgesel aktörlerin” aralarındaki etkileşimi tehdit ettiğini söyledi.

Şunları yazdı: “Konvansiyonel işbirliği, belirli konular içindir ve son kullanma tarihi olan tehditlere veya hedeflere karşı koymak içindir; Ancak komşuluk dışında ortak bir geçmişleri ve gelecekleri de var” dedi.

Ankara ile Siyonist rejim arasındaki ilişkiler, İsrail Cumhurbaşkanı İshak Herzog’un geçen ay Ankara’yı ziyaret etmesiyle son aylarda düzeldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in yakın zamanda ülkeyi ziyaret edeceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + eighteen =