Wall Street Journal: Sinvar’ın Şehadet Şekli Popülaritesini İkiye Katladı

Wall Street Journal: Sinvar’ın Şehadet Şekli Popülaritesini İkiye Katladı

Amerikan gazetesi Wall Street Journal, Hamas hareketinin siyasi büro başkanının şehadetiyle ilgili haberinde, Yahya Sinvar’ın şehadet şeklinin onu giderek daha popüler hale getirdiğini yazdı

Habere göre, Wall Street Journal bu raporda Sinvar’ın şehit ediliş şeklinin birçok Filistinli ve Arap’ın ona karşı tutumlarını yeniden gözden geçirmesine neden olduğunu ekledi.

Bu Amerikan gazetesi şunu yazdı: Bu konu aynı zamanda birçok hükümetin tepkileri nedeniyle zor ve kritik duruma düşmesine neden oldu.

Hamas direniş hareketinin siyasi ofisinin başkanı İsmail Haniyeh’in şehadetinin ardından Yahya Sinvar bu direniş grubunun bayrağını bu yılın ağustos ayında devraldı.

Siyonist rejim, Yahya Sinvar’ın Gazze’nin bir bölgesine düzenlenen bombalamada şehit olduğunu iddia etti. 18 Ekim Cuma günü Sinvar’ın şehadet haberi Hamas tarafından resmen açıklandı.

Hamas Siyasi Ofisi Başkan Yardımcısı Halil el-Hiya, Cuma akşamı yaptığı açıklamada, Yahya Sinvar’ın Siyonist rejimin dün düzenlediği terör eyleminde şehit düştüğünü duyurdu.

Yahya Sinvar, 1962’de Han Yunus kampında doğdu, Filistinli mücahit, savaşçı, yazar, romancı ve çevirmen, Siyonist rejimin hapishanelerinde 22 yıl süren esaret sırasında İbranice Diken ve Karanfil romanını yazdı.Romanı ile İbranice ve İngilizceden Arapçaya 5 kitap çevirdi.

Gazze İslam Üniversitesi’nin Arapça çalışmaları mezunuydu. 1982’den beri Siyonist rejim tarafından birkaç kez tutuklandı ve İbranice öğrenme ve bu dile tercüme etme fırsatı buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × one =