Velayeti İsmail Heniye ve Ziyad Nahale ile Gazze gelişmeleri etrafında görüştü

Velayeti İsmail Heniye ve Ziyad Nahale ile Gazze gelişmeleri etrafında görüştü

İslam İnkılabı Rehberi’nin danışmanı Heniye ve Nahale ile ayrı ayrı telefon görüşmelerinde, direnişçi Filistin milletini överken, Gazze ve Batı Şeria’daki geniş kahramanca duruşunu, çağdaş İslam tarihinin onurlarından biri olarak değerlendirdi.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre İslam İnkılabı Rehberi’nin danışmanı “Ali Ekber Velayati”, Filistin direnişinin liderleri İsmail Heniye ve Ziyad Nahale ile yaptığı telefon görüşmesinde, direniş cephesinin ve Filistin millletinin son zaferlerini tebrik ederken “Aksa Tufanı operasyonunda düşmanlara karşı direniş stratejisi ve cesur Filistin milletinin mücadele tarihinde kazandığı zaferler eşi benzeri görülmemiş ve Filistin halkı bugün Siyonistlere karşı direnişin önemli kalelerinden biri olduğunu göstermiştir.” diye kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin her zaman mazlum Filistin halkının yanında olacağını belirten Velayati, İslam İnkılabı Rehberi’nin bu konudaki sözlerine dikkat çekerek “Bu mücadeleler, zaferler ve başarılar Filistinlilerin kendi içinden kaynaklanmaktadır ve dünyadaki yayılmacılık  karşıtı mücadelelerin motivasyonu ve çekirdeğidir.”vurgusunda bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi’nin danışmanı, terör rejimi İsrail’in  Gazze halkına ve sivillere su, elektrik, gaz ve gıdayı keserek işlediği cinayete değinerek,  “Bu, savaş suçlarının en kötüsüdür.” dedi.

Hamas ve İslami Cihad hareketinin liderleri, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkını ve direniş eksenini destekleme konusundaki konumunu takdir ederken, aynı zamanda İslam İnkılabı Rehberi’nin koşulsuz ve etkili manevi desteğini de takdirle karşılarken Ayetullah Hamenei’nin İslam ülkelerinin liderleri arasındaki rolünün değerli bulduklarını ifade ettiler.

Ziyad Nahale ayrıca İslam İnkılabı Rehberi’nin konuşmasını çok cesaret verici olarak nitelendirerek, mesajının mazlum Filistin halkına neşe, umut ve cesaret getirdiğini de sözlerine ekledi.

İşgalci İsrail  rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Filistin Sağlık Bakanlığı da son istatistiklerde Siyonist rejimin saldırıları sonucunda en az 1.000 kişinin şehit olduğunu, 5.000 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 − 1 =