Velayat Fedaileri tatbikatında İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetlerine ait İHA’lar boy gösterdi

Velayat Fedaileri tatbikatında İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetlerine ait İHA’lar boy gösterdi

Velayat Fedaileri 11. hava tatbikatının sözcüsü İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’ne ait insansız hava araçlarının bu tatbikatta büyük, güçlü ve etkili bir katılıma sahip olduğunu söyledi.

Velayat  Fedaileri 11. hava tatbikatının sözcüsü Tuğgeneral “Alirıza Rudbari” şunları söyledi:

Bu tatbikatın ana aşaması  ve harekât bölümünde , İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Hava Kuvvetlerine ait İHA’lar ile insansız hava aracı muharebe operasyonları, keşif ve elektronik harp gerçekleşmektedir.

“Keman-12, Kerrar, Mohacer 6 ve Areş muharebe, keşif ve bozucu insansız hava araçları, çeşitli savaş başlıkları ile donatılmış ve çeşitli tiplerde elektronik harp teçhizatı ile optimize edilmiş ve nokta vuruş bombalar taşıyan, düşmanın rolünde bulunan turuncu kuvvetlerin hayati hedeflerini yok etmek için gafil avlama ilkesini kullanır.” diyen  Tuğgeneral Rudbari açıklamalarını şöyle sürdürdü:  Tatbikatın bu aşamasının uygulanmasında, Hava Kuvvetlerine ait insanlı ve insansız hava araçları, drone operasyonlarının uygulanması için güvenli bir yol sağlarken, yıkıcı sistemler ve en güncel elektronik harp tekniklerinin kullanılmasıyla Turuncu kuvvetlerin savunma sistemlerini devre dışı bırakıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + 11 =