Ürdün, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya saldırısını kınadı

Ürdün, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya saldırısını kınadı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya saldırısını ve bu kutsal mekanda Siyonist rejimin bayrağının taşınmasını kınadı.

IRNA’nın haberine göre, Ürdün Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Süfyan el-Kudat şunları söyledi: Aşırı siyonistlerin bu rejimin işgalci polisinin desteğiyle Mescid-i Aksa’ya saldırısı, saygısızlığı ve bu kutsal mekanda İsrail rejimi bayrağının çekilmesi ve ibadet edenlerin girişinin engellenmesi uluslararası yasaların açık bir ihlali olduğunu belirtti.
Ürdün Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Mescid-i Aksa ve Mescid-i Haram’ın Müslümanların tek ibadethanesi olduğunu, Siyonist rejimin bu camiler ile İslam ve Hıristiyanların kutsal mekanları üzerinde hiçbir egemenliğinin bulunmadığına dikkat çekerek işgalci Kudüs rejiminden Mescid-i Aksa’ya yönelik saygısızlığın sona ermesini istedi.
Kudüs Yüksek İslam Konseyi Başkanı Şeyh İkrame Sabri, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen saldırıda Siyonistlerle yüzleşmek için Filistinlilere genel seferberlik çağrısında bulundu.
15 Mayıs, Filistinliler için “Nekbe Günü”dür ve Filistinlilerin Siyonistler tarafından zorunlu göçünün simgesidir.
Nekbe Günü Filistinliler için, topraklarının işgal edildiği, topraklara el konulduğu, ilk yerinden edilme dalgasının ve 800.000’den fazla Filistinlinin evlerinden sürüldüğü acı günlerin hatırlatıcısıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × two =