Ürdün: Siyonist rejim 2 milyar Müslümanın sabrını sınamamalı

Ürdün: Siyonist rejim 2 milyar Müslümanın sabrını sınamamalı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ürdün parlamentosundaki Filistin komitesi, müslümanların Mescid-i Aksa’ya yönelik mutlak yetkisini vurgularken, siyonist rejimi 2 milyar müslümanın sabrını sınamaması konusunda uyardı.

Pazar günü Ürdün’ün parlamentonun alt kanadındaki filistin komitesi, başbakan Naftali Bennett’in rejimin mescidi üzerindeki egemenliğine ilişkin sözlerini kınadı ve onu 2 milyar müslümanın sabrını test etmemeye çağırdı.

Komite, başkanı Muhammed el-Zehrevi tarafından okunan bir bildiride, bu tür açıklamaların bölge genelinde din savaşlarını körükleyeceği ve işgal altındaki kudüs ve Mescid-i Aksa’da tarihi ve dini gerçekliğe karşı bir darbe teşkil edeceği uyarısında bulundu.

Ürdün parlamentoÜu’ndaki Filistin komitesi de ilk müslüman qiba olarak Mescid-i Aksa’ya karşı devam eden saldırganlığın sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

El-zehravi, Mescid-i Aksa’nın üzerindeki yetkinin müslümanların devredilemez hakkı olduğunu söyleyerek, İsrail’in savunmasız Filistin halkına karşı terör eylemleri ve suçları işleyen ve kutsal şehirde dini, tarihi veya yasal meşruiyeti olmayan sömürgeci bir işgalci güç olduğunu vurguladı.

Komite ayrıca Mescid-i Aksa’nın zaman ve mekan ayrımına ve buna karşı doğrudan ve dolaylı baskılara karşı durmanın gerekliliğine karşı olduğunu yineledi ve Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti olarak kalacağını ilan etti.

İsrail başbakanı Naftali Bennett, pazar günü yapılan bir kabine toplantısında, İsrail’in Kudüs’ü herhangi bir dış düşünceye bakılmaksızın yöneteceğini ve Mescid-i Aksa ve şehirle ilgili tüm kararları alacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − 9 =