Ürdün Partisi: Tel Aviv’in Mescid-i Aksa’ya Yönelik Yeni Komplosu Bir Savaş İlanıdır

Ürdün Partisi: Tel Aviv’in Mescid-i Aksa’ya Yönelik Yeni Komplosu Bir Savaş İlanıdır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ürdün İslami Emek Cephesi genel sekreteri, işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kimliğine vurgu yaparak, Mescid-i Aksa’yı bölmeye yönelik Siyonist eylemlerin savaş ilanı olduğunu belirterek, Ürdün ve Araplardan pratik tedbirler istedi.

Habere göre, Ürdün İslami Emek Cephesi alenen Geçici Siyonist rejimin işgalci mevzilerine ve işgaline karşı tavır aldı. Mescid-i Aksa bölgesindeki bu rejim ve Tel Aviv’in bu camiyi zaman ve mekan olarak bölme planı şiddetle kınandı.

Rai Al-Yum, Ürdün’deki İslamcı partilerin bu Siyonist komploya karşı güçlü tavırlar alırken, Ürdün hükümetinin bu konuda sessiz kaldığını ve sadece bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün Tel Aviv’in durumu hakkında yorum yaptığını bildirdi. Mescid-i Aksa ve Kudüs’e karşı tek taraflı eylemler Occupy uyarısında bulundu.

İslami Çalışma Cephesi Partisi Genel Sekreteri Murad Al-Adaila, işgal altındaki Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın kimliğine vurgu yaparak, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı bölmeye yönelik eylemlerini “savaş ilanı” olarak niteledi ve çağrıda bulundu. Ürdün ve Arap ülkelerinin Tel Aviv’e karşı pratik önlemleri için tedbirler almasını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − five =