UNICEF’ten, yerinden edilmiş Lübnanlı çocukların sayısındaki artışa ilişkin uyarı

UNICEF’ten, yerinden edilmiş Lübnanlı çocukların sayısındaki artışa ilişkin uyarı

BM Çocuklara Yardım Fonu, Siyonist rejimin Lübnan’da uyguladığı şiddet ve gerilimin artmasının ardından son üç hafta içinde 400 binden fazla Lübnanlı çocuğun evsiz barksız kaldığını duyurdu.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre İsrail ordusu, 23 Eylül 2024’ten bu yana Lübnan’ın çeşitli bölgelerine yönelik büyük saldırılar başlatmış ve halen devam ediyor.
UNICEF’in insani yardımdan sorumlu genel müdür yardımcısı Ted Chaiban “Lübnan bir insani felaketle karşı karşıya ve insani yardıma ciddi bir ihtiyaç var; Lübnan’daki kriz nedeniyle çocukların “kayıp nesil” riski var.” dedi.
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne göre, Siyonist rejimin kara ve hava saldırıları nedeniyle Lübnan’da 1,2 milyondan fazla insan yerinden edildi.
Bu arada Birleşmiş Milletler Filistin Mülteci Örgütü bölge direktörü Rima Jamous Imsis, Lübnan’da ateşkesin ülkedeki kabusa son vermenin tek yolu olduğunu söyledi.
Jamous Imsis, bu dönemde uluslararası toplumun Lübnan halkı için harekete geçmesi ve onların yanında olması gerektiğini vurguladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 3 =