UNICEF: Gazze Şeridi’nde Çocuk Ölümleri Artıyor

UNICEF: Gazze Şeridi’nde Çocuk Ölümleri Artıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi’nde özellikle bölgenin kuzeyinde açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle Filistinli çocukların ölüm oranının arttığı uyarısında bulundu.

Habere göre, UNICEF sözcüsü James Elder Salı günü Cenevre’deki Birleşmiş Milletler genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Uzun zamandır beklediğimiz ölümleri görüyoruz ve bu vakalar artmaya devam edecek.”

Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde kaydedilen beş yaşın altındaki çocuk ölümlerinin sayısının, bölgenin güney kesimindekinin üç katından fazla olduğunu ekledi.

Bir UNICEF sözcüsü şunları söyledi: “Gazze Şeridi’ndeki şiddetli gıda krizi çözülmezse, çocuk ölümlerinin sayısında çok yakında bir patlama göreceğiz.” dedi.

Gazze’ye yardım girişine getirilen kısıtlamalara dikkat çekti: Küçük bir yardımın girişi bile insan hayatının kurtarılmasında büyük fark yaratabilir.

Sözcü, Gazze Şeridi’nde açlığın yanı sıra bulaşıcı hastalık riskinin de arttığını, zira beş yaşın altındaki 10 çocuktan dokuzunun yaklaşık 220.000 çocuk son haftalarda hastalandığı konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 7 =