UNICEF Direktörü: Çocuklar ve Bebekler Bitkinlikten Ağlayamıyor Bile!

UNICEF Direktörü: Çocuklar ve Bebekler Bitkinlikten Ağlayamıyor Bile!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü, Gazze’deki yetersiz beslenme krizi konusunda uyarıda bulundu.

Habere göre, UNICEF İcra Direktörü Katherine Russell CBS TV’ye verdiği röportajda, işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 13 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini bahsetti ve Gazze’de pek çok çocuğun ciddi yetersiz beslenme sorunu yaşadığını kaydetti.

Russell şunları söyledi: “Binlerce sivil yaralandı ve onların nerede olduklarını bile bilmiyoruz… belki de enkaz altında kalmışlardır. Dünyadaki hemen hemen hiçbir savaşta bu kadar yüksek bir ölüm oranı görmedik.” dedi.

Bu BM yetkilisi şunları söyledi: ”Hastanelerde yetersiz beslenmeden kaynaklanan kansızlık çeken çocuklar gördüm. Hastanelerin çocuk bölümü tamamen sessizdi; Çünkü bu çocuklar ve bebekler ağlayamıyorlardı bile!”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres bugün işgalci rejimden Gazze’ye insani yardımın eksiksiz ulaşmasını garanti etmesini istedi. Kuşatma altındaki bu şeritteki insani durumu korkunç olarak nitelendirdi.

Bu şeritte, özellikle kuzey bölgelerinde kıtlık ve açlığın şiddeti keskin bir şekilde artıyor ve şiddetli kuraklık ve yetersiz beslenme, çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere birçok Filistinlinin şehit olmasına yol açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 − 5 =