UNICEF: Bu Sene İşgal Altındaki Topraklarda Çocuklar için En Ölümcül Yıl Oldu

UNICEF: Bu Sene İşgal Altındaki Topraklarda Çocuklar için En Ölümcül Yıl Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu bu yılı işgal altındaki Batı Şeria’daki çocuklar için en ölümcül yıl ilan etti.

Habere göre, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yaptığı açıklamada, bu yılın işgal altındaki Batı Şeria’daki çocuklar için en ölümcül yıl olduğunu duyurdu.

Birleşmiş Milletler’in bu organının açıklamasına göre, işgal altındaki Batı Şeria’da artan askeri faaliyetler nedeniyle son 12 haftada 80’den fazla çocuk hayatını kaybetti.

UNICEF, bu rakamın 2022 yılının tamamında ölen çocuk sayısının iki katından fazla olduğunu söyledi. 576’dan fazla çocuk yaralandı ve çok sayıda kişi tutuklandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, bu yılın başından bu yana Batı Şeria’daki şiddet olaylarında 124 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiğini de sözlerine ekledi.

Raporda, “Birçok çocuk, korkunun günlük yaşamlarının bir parçası haline geldiğini ve çoğu okula yürümekten veya dışarıda oynamaktan bile korktuğunu belirtiyor.”

UNICEF, insan hakları hukuku kapsamındaki yükümlülüklere uyulması ve çocukların çatışmalarla bağlantılı şiddetten korunması çağrısında bulundu.’

İsrail ordusunun Batı Şeria’daki şiddeti, rejimin Mescid-i Aksa fırtına operasyonuna tepki olarak Gazze’de ağır saldırılar başlattığı 7 Ekim’den bu yana yoğunlaştı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Filistin’in yetmiş yıldan fazla süren işgaline ve yaklaşık yirmi yıldır devam eden Gazze kuşatmasına ve binlerce Filistinlinin hapsedilmesine ve işkenceye maruz bırakılmasına yanıt olarak 7 Ekim’de Aksa Tufanı olarak bilinen operasyonu başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − one =