Umman: İsrail İle Normalleşme Anlaşmasına Katılmayacağız

Umman: İsrail İle Normalleşme Anlaşmasına Katılmayacağız

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Umman Dışişleri Bakanı Bedr El-Busaidi Fransız Le Figaro gazetesine verdiği röportajda Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme anlaşmasına katılmayacaklarını vurguladı.

Habere göre, Bedr El-Bousaidi Umman’ın Filistin anlaşmasından bu yana Filistinliler ve İsrailliler arasında barışı desteklediğini söyledi.

Umman dışişleri bakanı, “İbrahim” anlaşmalarına (Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesi) katılmayacağını, çünkü ülkenin Filistin halkını destekleyen girişimleri tercih ettiğini vurguladı.

El-Busaidi, “iki devletli bir çözüme dayanması ve Filistin davasına nihai, kalıcı ve adil bir çözüm getirmesi gerektiğini” de sözlerine ekledi.

Görüşmenin başka bir bölümünde Viyana görüşmelerine de değindi ve Umman, İran ve ABD monarşileri arasındaki görüşmelerde bir sonuç çıkmadı; Ancak yeni bir anlaşmaya varmanın Ortadoğu’nun ve dünyanın çıkarına olduğunu söyledi.

Umman Dışişleri Bakanı, Avrupa’daki savaşla ilgili olarak,bu savaşta tarafsız olduğunu çünkü bu savaşa çözüm bulması gerekenin Avrupalılar olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × two =